HTML

Greguss Galéria

A Greguss Galéria és a Greguss Kör élete. www.gregussgaleria.hu

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2009.08.14. 15:39 tabaagi

2009.07.07. 4 éves lett a Greguss!

Kedves Naplónk! Kissé akadozott mostanában a blog, amiértis elnézét kérünk. Na de erről a nagy eseményről úgy éreztem mégiscsak illik szólni. 4 évesek lettünk! Nagy szó ez manapság egy nonprofit kortárs galéria és egyesület életében. Hogy vagyunk, létezünk, azaz kibírtuk, sőt még szeretjük is.

Erről szólt a közös szülinapi kiállítás is "Vidám válságot kívánunk!" címmel. A megnyitót, mint minden évben "hetedik hó hetedikén hét órakor" tartottuk. (Alig várom már a 7. szülinapi bulink :)) Pölte Livi hozott finom tortát, Balkay pedig tradicionálissá váló kellekével, a bohócorral felszerelkezve válságos dalokat adott elő gitárján Kilin ildikó vers- és énekkíséretével. 
És mik voltak a falon? Remélem, később kiderítem, ki archivált és képeket is tudunk mutatni... Nekem többek közt Tegze Jutka kollázsa (a tökfejű válságkezelő okosság) és Lívia 4-es metrós, egyiptomi stílusban megfogalmazott rajza maradt emlékezetes. Readymade-ként pedig újra megcsodálhatta a lelkes közönség Horváth Zoli hatalmas, ütősen fekete-fehér parlamentjét, by night. 
Levetítésre került Anitával közös kis mozgóképünk is, a konyhánkban készült "A G10 válságkezelő frakciójának titkos üléséről készített rejtettkamerás felvétel" című opusz. A mű lényege az volt, hogy megoldottuk a válságot, (SPOILER!) de persze ez már nem fért a 2 órás szalagra... Az álrejtettkamerás, TV-re ragasztott felirattal ellátott videóval, remélem, újfent sikerült egy hiánypótló intermédia műfajt alkotnunk.

Üröm az örömben, hogy alapító tagunk, Hódossy Ági kilépett körünkből. Szerencsére jó oka volt rá - annyi megrendelése lett, hogy kiállításokra már nem tud dolgozni. Hiányozni fog, és reméljük, ha úgy hozza a sors vagy Apa (kinek hite szerint), megint greguss lesz. Addig is jó munkát és unokázást kívánunk neki!

Augusztusban szokásos nyári szünetet tartunk, mert annyifelé széled a társaság, hogy a nyitvatartást nem tudjuk sajnos megoldani, de szeptember 7-én 18 órától újra nyitunk Kurdi Anita és Balkay Laci bácsi közös kiállításával (úgy hírlik, egy házasság is lesz...)
Ha valaki nem bírja ki odáig, vagy lemaradt és megnézné még gyorsan a szülinapi kiállítást, kérhet külön időpontot a látogatásra Anitától (0620 442 3938).

Külön program pedig szintén augusztus folyamán, a remélhetőleg szeptemberben teljes jogú taggá váló Váraljai Vivienn által szervezett Nemezelő tábor kezdőknek. Időpontok, miegymás információ a honlapunkon: www.gregussgaleria.hu

A Szigeten járók figyelmébe pedig szeretettel és elfogódottan ajánlom az idén is az AGORA Nemzetközi képzőművész Találkozó sátrát, ahol Kurdi Anitával jómagam (Taba Ági) festünk megint egy nagyot.

Azt hiszem ennyi :) üdv és "hass, alkoss, greguss!"
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gregussgaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr481309445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása